Hoppa till sidans innehåll

Billingeklassikern

14 JAN 2013 17:56
Äntligen är den här - utmaningen Billingeklassikern!
  • Skapad: 14 JAN 2013 17:56

Billingeklassikern – motion året runt 

Billingeklassikern är ett nytt motionsevenemang som vänder sig till personer som vill komma igång med motion och ha ett mål att träna inför året runt samt till de som redan tränar och deltar i olika lopp. Att genomföra En svensk klassiker är ett enormt steg för många men att göra en enklare variant på hemmaplan kan vara en morot för många.

Varje nyår ser man många nya ansikten i träningslokalerna, men efter några veckor har mer än hälften försvunnit. Här har man chansen att komma igång med motion i lagom dos, börja promenera på lunchen, cykla till och från jobbet, gå stavgång, få upp flåset och börja jogga, åka skidor eller cykla en runda. Vi vill gärna få med folk i alla åldrar, att man utmanar kollegorna, grannarna eller vännerna att anta utmaningen.

De tre lopp som ingår i klassikern är skidloppet Billingens långlopp, cykelloppet Billingeracet alternativt Billingen runt och löploppet Billingehusloppet. Billingen runt är ett nygammalt landsvägslopp som är ett alternativ till det tuffa Billingeracet. Billingeklassikerns lopp ska genomföras i en följd, men deltagare kan starta med valfritt lopp när som helst under året och fortsätta nästa år.

Motionsevenemanget Billingeklassikern är en del av Friska Skövde som arrangeras av Billingens fritidsområde ekonomisk förening och loppen genomförs som tidigare av Billingens skidallians, Skövde Cykelklubb, IFK Skövde friidrott och skidor.

Lopp

Gren

Datum

  Distans

 

Arrangör

Anmälan

Billingens långlopp

Skidor

2 februari

  21 km

 

Billingens skidallians

31 januari

Billingeracet

MTB

11 maj

37 km

 

Skövde Cykelklubb

 

Alternativt Billingen runt

Cykel

8 september

 60 km

 

Skövde Cykelklubb

 

Billingehusloppet

Löpning

12 oktober

 10,5 km

 

IFK Skövde skidor/friidrott

 

 

Mer information finns på www.billingen.nu eller via direktlänk: http://www.vastsverige.com/sv/billingen/artiklar/Billingeklassikern-2013/

 

Foto första sidan från höger: Jörgen Bergström Skövde Cykelklubb, Mikael Svensson IFK Skövde skidor, Lotta Stigsdotter Billingens fritidsområde EF, Robert Bengtsson IF Hagen skidor, Stefan Karlsson IFK Skövde friidrott, Niklas och Kalle Strömberg Lerdala IF.

Skribent: Anna Ljungberg

Gilla oss på Facebook:

Besök gärna våra sponsorer:

OLearys logo

FIRST_logo_black

 

Veckans besökare

Totalt antal besökare

Postadress:
IFK Skövde FIK av 1991 - Friidrott
Stefan Karlsson, Slingvägen 12
54140 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info