Hoppa till sidans innehåll

Rapport från träningslägret

27 MAR 2010 13:21
Årets träningsläger i Skatås är i gång med ett dussin glada löpare.
  • Uppdaterad: 05 APR 2013 17:25

Träningslägret inleddes i torsdags där första gruppen som anlände påeftermiddagen hann med ett distanspass i Skatåsskogarna.

 

På kvällen anslöt fler deltagare lagom till en gemensam middag innan det var dags att checka in på boendet i Lisebergsbyn.

 

Fredagsmorgonen inleddes med sedvanlig morgonjogg ned mot Göteborg centrum. Vårvärmen hade kommit till stan och det kändes riktigt ovanligt att hålla igång i så många plusgrader.

En skön dusch på detta och sedan dags för frukostbuffé. Det märks att hungern sätter igång efter ett morgonpass då alla visar sig vara riktigt sugna på allt som stod framdukat.

 

Efter frukost är det fri tid fram till eftermiddagspasset. Många väljer en tur ner på stan för att strosa runt i vårvärmen och eventuellt lite shopping.

 

Eftermiddagspasset på fredagen innebär dubbla intervallpass. Efter uppjogg är det dags för 10x backe. Efer lite nedvarvning blir det 3 x 3-2-1 min som avslutas med en kort nedjogg till hotellet och en välförtjänt dusch och bastu.

 

Kvällen avslutas med en trevlig och gemytlig middag på en närliggande restaurang.

 

Lördagmorgon = morgonjogg och frukostbuffé. Vissa har gott om energi och väljer även idag att "springa" på stan med an andra tar det lite lugnare och vilar sig i form inför eftermiddagens långpass. Detta är förlagt till Skatås-områdets 8-kilometers slinga som avverkas valfritt antal varv där många satsar på att nå 32km.

 

I skrivandes stund är det drygt 1 timma kvar till långpasset så det är snart dags för ombyte och laddning av sportdryck.

Hopas att vädret ska hinna bli lite bättre innan vi ger oss iväg då det har småregnat i ett par timmar vid det här laget.

 

Vi hade tur!  Strax innan långpasset höll regnet upp och ett gäng "löpsugna" (?) IFK:are tog sig runt mellan 16 och 32 Km på eftermiddagen. En efterlängtad bastu efter rundan värmde skönt.

Halta Lotta var platsen för kvällens middag. Lördagen avslutades med champagne och tilltugg på hotellet då vi firade Birgittas framgångar i Roms marathonlopp veckan tidigare.

 

Söndagens morgonjogg var för de flesta en stel tillställning då gårdagens långpass kändes i kroppen. Efter en välförtjänt frukost valde många att vila på förmiddagen för att samla ihop de sista krafterna till eftermiddagens och helgens sista träningspass, 10 x 90/30.

Framåt 3-tiden på eftermiddagen rullade vi hemåt Skövde igen, glada och nöjda med ett lyckat och roligt träningsläger.

Tack alla som var med!

 

 

Skribent: Jan Doverfors

Gilla oss på Facebook:

Besök gärna våra sponsorer:

OLearys logo

FIRST_logo_black

 

Veckans besökare

Totalt antal besökare

Postadress:
IFK Skövde FIK av 1991 - Friidrott
Stefan Karlsson, Slingvägen 12
54140 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info