Hoppa till sidans innehåll

Toppenkväll med Anders Szalkai!

28 APR 2011 22:23
Mer än 50 IFK löpare dök upp för att se & lära!
  • Skapad: 28 APR 2011 22:23

Anders Szalkai, en av Sveriges mest meriterade marathonlöpare, gästade Skövde och IFK Skövde Friidrott. Förväntningarna var höga och humöret på topp!

Kvällen startade med ett träningspass och efter uppvärmningen var det dags för löpskolning. Szalkai visade olika övningar som bidrar till att stärka bålen, löptekniken och den allmänna löpstyrkan. Det var hela 48 stycken IFK:are som dök upp och deltog efter bästa förmåga. En del övningar var avsevärt svårare än andra och träningsvärken lär kännas i många lår och vader!

Passet avslutades med fartlek och sen väntade en efterlängtad dusch. Solen och löparleendena strålade ikapp och det var ca 15 plusgrader - med andra ord, en helt perfekt kväll för löpträning! 

Efter passet samlades den stora skaran i klubbhuset där ytterligare medlemmar slöt upp. Det bjöds på en matig löparmacka á la Gert och dryck i form av kaffe och bubbelvatten.

Anders Szalkai höll ett mycket intressant och inspirerande föredrag med fokus på träningshelheten baserat på sin egen löparfilosofi. Vi fick bla lära oss om förutsättningar, nyckelpass, återhämtning och träningsupplägg.

Det rådde stor entusiasm och Anders fick fullt upp med att svara på specifika frågor om allt från kost till marathontider.

Det hela var mycket uppskattat och väldigt inspirerande. En perfekt löparkväll!


IFK Skövde Friidrott tackar alla som kom och bidrog till den lyckade kvällen och framförallt Anders Szalkai som tog sig tid trots ett fullspäckat schema! 

Skribent: Anna Ljungberg

Gilla oss på Facebook:

Besök gärna våra sponsorer:

OLearys logo

FIRST_logo_black

Wellness

rclogo_english

 

Veckans besökare

Totalt antal besökare

Postadress:
IFK Skövde FIK av 1991 - Friidrott
Stefan Karlsson, Slingvägen 12
54140 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info