Hoppa till sidans innehåll

Nyheter Friidrott


Varje år söker runt 300 friidrottare ett Riksidrottsgymnasium (RIG) eller Nationell Idrottsutbildning (NIU) i friidrott. Är du en av dem? I den här texten har vi samlat information som är bra för dig att veta innan du söker.
 
Varje år söker runt 300 friidrottare ett Riksidrottsgymnasium (RIG) eller Nationell Idrottsutbildning (NIU) i friidrott. Är du en av dem? I den här texten har vi samlat information som är bra för dig att veta innan du söker.
 
Under hösten genomförde sex deltagare från friidrotten RF:s utbildning Framtidens internationella ledare. Utbildningen riktade sig till personer 20-26 år och som har ett intresse av att jobba internationellt inom idrotten.
 
Den nya arenan för Världsungdomsspelen blir Slottsskogsvallen i Göteborg. Därmed lämnar tävlingen Ullevi för första gången på 27 år.
 
Prestationscentrum för medel- och långdistans i Göteborg bjuder in till löparkonferens 11–12 november. Konferensen riktar sig till alla tränare oavsett nivå där även aktiva och andra löpintresserade är välkomna att anmäla sig.
 
En övergång från en förening till en annan måste anmälas till förbundet, och det sista datumet närmar sig – nämligen den 15 oktober.
 
Svenska Friidrottsförbundet vill härmed påminna om att alla föreningar som har IdrottOnline-hemsidor måste ha ny hemsida på plats senast 31/12. Här kan du läsa om några hemsideslösningar och ta del av erbjudanden riktade till friidrottsföreningar.
 
Nu har vi öppnat portarna för det nya sanktionssystemet och FRIDA har därmed släckts ner. Ni är alltså välkomna att göra sanktionsansökningar inför utomhussäsongen.
 
Nu finns det projektledare och ekonomiska stöd på plats inför sammanslagningen mellan Svenska Friidrottsförbundet och Svenska Gång- och vandrarförbundet.
 
Nu har det blivit dags att ansöka om att anordna SM-tävlingar under 2024. Här är all information ni behöver.
 
Är du nyfiken på vad som sades på senaste mötet med förbundsstyrelsen? Här hittar du en sammanfattning av det senaste protokollet.
 
Visste du att Sverige har mer än 25 000 aktiva traillöpare, att snittåldern ligger på 42 år och att 0,25% av alla traillöpare tillhör internationell elit? För att öka kunskapen och utveckla traillöpningen har EA gett pengar för ett trailprojekt.
 
Lördagen bjöd på fint löparväder med sol och runt 14 grader när starten av TCS Lidingöloppet 30 kilometer gick. På herrsidan blev det svensk seger genom Samuel Tsegay med en betryggande marginal ned till tvåan.
 
Snart är det dags för terrängfest igen när startskottet går för Lidingöloppet! I år kan du följa det klassiska 30-kilometersloppet via TV-sändningar.
 
Samma dag som Lidingöloppshelgen invigs tilldelas loppet World Athletics Heritage Plaque för att hylla loppets historia och starka koppling till svensk motionslöpning.
 

Gilla oss på Facebook:

Besök gärna våra sponsorer:

Umara AB

 

Veckans besökare

Totalt antal besökare

Postadress:
IFK Skövde FIK av 1991 - Friidrott
Stefan Karlsson, Slingvägen 12
54140 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@ifkskovde.net

Se all info